TechADANA 2022 11 Mayıs 2022 Çarşamba
Ufuk Tarhan
Fütürist, Ekonomist
Ufuk Tarhan
Fütürist, Ekonomist
Fütürist, Ekonomist, Yazar Ufuk Tarhan, ODTÜ Ekonomi Mezunudur. Uzun yıllar, çoğunluğu teknoloji olmak üzere çeşitli sektörlerde üst düzey yöneticilik yapmış, En Başarılı, En İnovatif, En Yaratıcı, En Gelecekçi İş Kadını Ödülleri almıştır. Fütüristler Derneği’nin ilk kadın başkanı olan Tarhan, 1 Mart Gelecek Günü’nün yaratıcısı ve küratörüdür. Türkiye’nin ilk ve en fazla talep gören kadın Fütürist konuşmacısı, moderatörü olmasının yanı sıra kurumlara ve markalara gelecekçi, sürdürülebilir iş modelleri ve projeler tasarlar. Forbes Dergisi Internet sitesindeki“ En etkili 50 Kadın Futurist”ve Dünyanın en iyi 100 Kadın Fütüristi listelerindeki tek Türk olan Tarhan, yüksek sayıda takipçiye sahip bir blogger’dır. İş dünyası ve gelecek odaklı çeşitli dergilere, online platformlara köşe yazarlığı yapmakta, sosyal medyayı oldukça aktif ve etkin kullanan bir influencer’dır. Bahçeşehir Üniversitesi’nde 57 yaşında “İnovasyon ve Girişimcilik” alanında yüksek lisans yapan Tarhan, ODTÜ'de ve çeşitli Üniversitelerde Gelecek dersleri de vermiştir. Yüksek Lisans tez konusu, kitabıyla aynı adı taşıyan “T-İnsan’dır”. Yurt içinde ve dışında fütürizm üzerine çalışan çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlenmiş, Kagider Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Fütürist Dr. Verne Wheelwright’ın “O Senin Geleceğin – It’s your Future kitabının önsözünü yazmış, Türkçeye tercümesine katkı vermiştir. Lise çağındaki gençlere gelecek planlamasını anlatan “Düşlediğin Gelecek” ve herkes için geleceğin başarılı insan modelini anlatan, En Başarılı İnovatif İş Kitabı Ödülü sahibi “T-İnsan” ve son olarak da “Yarının İşini Yarına Bırakma” kitaplarının yazarıdır.
Vural Çelik
CumhurBaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi
Vural Çelik
CumhurBaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi
Dr. Vural ÇELİK 1985 yılında İstanbul’ da doğdu.2006 yıllında Sakarya Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü İşletme Bölümün tamamladı. 2011 yıllında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilişim ve Bilgi Güvenliği Araştırma Merkezi (TÜBİTAK - BİLGEM) de araştırmacı olarak çalışmaya başlamıştır. 2015 yıllında TÜBİTAK BİLGEM Kamu Sertifikasyon Merkezinde (Kamu SM) yönetici olarak görev almıştır. Son olarak, 2020 yıllında Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Dijital Uzmanlık, İzleme ve Değerlendirme Dairesi’ nde Birim Müdürü olarak görev almaya başlamıştır.
Dr. Vural ÇELİK evli ve iki çocuk babasıdır.
Gökhan Silahtaroğlu
Medipol Üniversitesi
Gökhan Silahtaroğlu
Medipol Üniversitesi
1967 Manisa doğumlu olan Prof. Dr. Gökhan Silahtaroğlu, 1987 yılında Kara Harp Okulu Sistem Mühendisliği Anabilim Dalı, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim dalından lisans derecesiyle mezun olmuş, daha sonra 1995 yılında İstanbul Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği Bölümünde ikinci bir Lisans eğitimini tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi’nde 2001 yılında yüksek lisans, 2005 yılında doktora eğimini Sayısal Yöntemler anabilim dalında tamamlayan Prof. Silahtaroğlu, 2012 yılında Yönetim Bilişim Sistemleri Bilim dalında Doçent unvanını almıştır. 1997 yılından beri Beykent Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yeditepe üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesinde Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde dersler vermiştir. 2015 yılından beri İstanbul Medipol Üniversitesi’nde görev yapmakta olup halen İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanlığı, Yönetim Bilişim Sistemleri bölüm başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. Prof. Dr. Gökhan Silahtaroğlu’nun başlıca bilimsel çalışma alanları veri madenciliği, makine öğrenmesi ve yapay zekadır.
Sadullah Uzun
TÜBİTAK BİLGEM
Sadullah Uzun
TÜBİTAK BİLGEM
1979 yılında İzmir’de dünyaya gelen Sadullah UZUN; ilk, orta, lise ve üniversite eğitimlerini bu şehirde yaptı ve 2003 yılında İstanbul’a taşındı. Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik-Elektronik mühendisliği mezunu olan Uzun, 2003-2011 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi olan İSBAK A.Ş.’de uzmanlıktan başlayarak yöneticiliğe kadar birçok kademede çalıştı. 2011 yılında istifa ederek “Akıllı Şehir Teknolojileri” alanında ülkemizde ilkler arasında yer alan VERİSUN TEKNOLOJİ şirketini kurdu. 2017 yılında VESTEL VENTURES’tan yatırım alarak büyüme trendini güçlendirdi.
2021 yılında TÜBİTAK BİLGEM İş Geliştirme Başkan Yardımcılığı görevine başladı ve halen bu göreve devam etmektedir. Ayrıca Bilişim Vadisi’nde Teknoloji Danışma Kurulu Üyesi olarak da görev yapmaktadır.
Ebru Güven
İstanbul Blockchain Women
Ebru Güven
İstanbul Blockchain Women
Eskişehir doğumlu olan Ebru Güven, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nde tamamlamıştır. Profesyonel çalışma hayatına 1997 yılında Dışbank’ta MT olarak başlamış, 2007 yılında Akbank Kurumsal Bankacılık bünyesine geçmiştir.
2018 yılına kadar son 6 yıl kurumsal ve perakende şube müdürlüğü olmak üzere çeşitli pozisyonlarda bulunduktan sonra
İstanbul'da çalıştığı şubenin müşterilerinden birinin ülkenin ilk kripto para borsalarından biri olması sayesinde Blockchain ile tanışmış ve 2018'de bankacılık kariyerini tamamen sonlandırmıştır. Bu tarihten itibaren bireysel olarak ve Tim Danışmanlık bünyesinde Blokzincir ve kriptopara projelerine danışmanlık yapmakta, aynı zamanda teknik yetkinlik eğitimleri vermektedir.
2018 Temmuz’da kurucu ortağı olduğu İstanbul Blockchain Women topluluğunun dernek oluşumunda Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam etmektedir.
Caner Çanak
Turkcell
Caner Çanak
Turkcell
Caner Çanak, Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitimini 2006 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde, yüksek lisans eğitimini 2009 yılında Newyork Şehir Üniversitesi Brooklyn College'da tamamladı. 2007-2010 yılları arasında Newyork Şehir Üniversitesi'nde Yazılım Destek Mühendisi olarak çalıştı. Daha sonra Yapı Kredi bankasında kıdemli veri analisti olarak çalıştı. Şu an Turkcell'de Yapay Zeka ve Veri Analizi Yöneticiliği görevini sürdürmektedir. 15+ yıllık iş deneyim süresince özellikle iş zekası, büyük veri teknolojileri ve son yıllarda yapay zeka alanında deneyim sahibidir.
Bünyamin Emeç
Metaverse Union
Bünyamin Emeç
Metaverse Union
2004’te Dijital reklamcılık alanında hizmet veren Türkeli Medya’yı kurdu, Google ve Facebook partner ajanslığı yanında, VR/AR projeler geliştirdi.
2014’te erken dönem kriptopara yatırımcılarından oldu,
2017’de İlliyyun Blockchain AŞ’yi kurdu ve Blockchain alanında çalışmalar yaptı.
2017’de T90 Blockchain Derneğini kurdu.
2018’de Felixo Exchange global ölçekli kriptopara borsasını kurdu.
2019’da Xbot Teknoloji AŞ’yi kurarak türev piyasalarda kaldıraçlı otomatik işlem yapan robot geliştirdi ve hala bu işle ilgilenmekte ve 2 yıldır üzerinde çalıştığı Merkeziyetsiz Metaverse projesi olan DeFiPpl için yatırım turlarına çıkıyor.
2022 Yılında Metaverse Union ekosisteminin kurucuları arasında yer almaktadır.
2022 Yılında Pre Metavere Mimarisinde danışmanlık ve proje geliştiren XROXO adında yeni bir şirket kurdu.
Şebnem Özdemir
Yapay Zeka Politikaları Derneği
Şebnem Özdemir
Yapay Zeka Politikaları Derneği
Şebnem Özdemir Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik bölümünden lisans derecesini almıştır. Biri Matematik Eğitimi diğeri Enformatik alanında olmak üzere İstanbul Üniversitesi’nde iki yüksek lisans eğitimi tamamlamıştır. Doktora derecesini İstanbul Üniversitesi Enformatik Anabilim Dalı’ndan almıştır. Doktora sonrası araştırmaları için Worcester Politeknik Enstitüsü (WPI) Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde araştırmacı olarak bulunmuştur. Daha sonra MIT CSAIL’e geçmiş ve burada yapay zeka alanındaki çalışmalarına devam etmiştir. Özdemir, halihazırda İstinye Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde görev yapmaktadır. 2016 yılında geliştirdiği makine öğrenmesi modeli ile Koç Üniversitesi UNESCO Kürsüsü tarafından verilen “İnsan Gelişimi Araştırmaları Ödülüne” , 2020 yılında ise CIO Türkiye tarafından “Yapay Zeka Alanında Farkındalık Yaratan Lider Ödülüne” layık görülmüştür. Doç. Dr. Özdemir veri bilimi odaklı ve yapay zeka tabanlı pek çok ulusal ve uluslararası projede yürütücü, danışman, araştırmacı olarak görev yapmıştır. Doç.Dr. Özdemir’in veri bilimi ve makine öğrenmesi odaklı ulusal ve uluslararası platformlarda yayınlanmış pek çok kitap bölümü, makale çalışması ve patentleri bulunmaktadır. Ana araştırma alanları yapay zeka, veri bilimi, yönetim bilişim sistemleri, karar verme ve matematiksel modellemedir.
Kani Fatih Turhan
Aytunga
Kani Fatih Turhan
Aytunga
1957 yılında Yugoslavya’dan İstanbul’a göçen bir ailenin evladı olarak, 1989 yılında Karaman’da doğmuştur. 1992 yılından itibaren İstanbul’da hayatına devam etmektedir.
Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksekokulu Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası bölümünden 2011 yılında mezun olmuştur. 2012- 2014 yılları arasında TamKaynak girişimini yürütmüş, 2014 yılında kısa bir süreliğine Google Marketing Solutions’da AdWords Uzmanı olarak yer almıştır. 2015 yılında ise Bul.İs projesine kurucu ortak olmuştur.
Edinmiş olduğu bu birikimler doğrultusunda 2016 Ağustos ayından itibaren Aytunga’nın kurucu ve yöneticiliğine devam etmektedir.
Göker Kuzucu
İmeceMobil
Göker Kuzucu
İmeceMobil
Göker Kuzucu 1984 Niğde Doğumludur. İlk ve orta öğrenimini İstanbul ve Kayseri’de tamamlamış, 2006 yılında Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. Taiwan Science Based Park’ta çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönmüş ve NETAŞ, TURKCELL ve Türk Telekomda çalışmıştır.
İmeceMobil'I geliştirmek ve Kurumsal Girişimcisi olmak için 4 yıldan beri Softtechte ve Softtech Ventures şirketlerinde çalışmaktadır. Türkiye'nin en büyük dijital tarım uygulaması olan İmeceMobil'in iki kurucu ortağından biridir.
TechADANA 2022 Nasıl Giderim?
Çukurova Üniversitesi
Mithat Özsan Amfisi
Sarıçam / ADANA
11 Mayıs 2022 Çarşamba
09:00 – 18:00
Email: bilgi@techadana.org